Het is heel prettig samenwerken met Hilda. Ze is zorgvuldig en zelfstandig in haar redactionele werk; ze schroomt niet om met ideeën te komen, maar overlegt (als dat nodig is) altijd of dít is wat je als opdrachtgever wilt. Betrouwbaar is ze ook: bij een maandblad zit er weinig speling in de planning – Hilda levert haar teksten altijd op tijd aan.

november 2016,
Esther van der Panne,
eindredacteur van Open Deur

Ik heb een boek uitgegeven over het leven met mijn blindengeleidehond Mees. Via via kwam ik terecht bij Algra Tekst & Verhaal.
Ik heb de samenwerking met Hilda als zeer prettig ervaren. Ze gaf nuttige redactionele aanwijzingen zonder dat ik het gevoel kreeg dat de tekst niet meer van mij was. Ook heb ik weer het nodige geleerd over de Nederlandse taal. Ze gaf me echt het gevoel dat mijn boek het waard is om gelezen te worden.

December 2014
Lotte Bloemendaal
Auteur van Mees. Eyeopeners over het leven met een blindengeleidehond. (Brave New Books, 2014)

“Hilda heeft mijn e-boek geredigeerd. Zij is professioneel en tegelijkertijd ook heel toegankelijk. Je voelt meteen een klik. Ze is accuraat, reageert vrijwel onmiddellijk - en uitvoerig! - op e-mails waarin zij kwalitatief goede en opbouwende kritiek levert. Ze is betrouwbaar, houdt zich aan haar afspraak en neemt eigen initiatieven. Ik zou Hilda zeker vaker inhuren.”


1 juli 2011
Monique Appels, De Honden Universiteit

“Hilda Algra heeft voor een persoonlijk project een fantastisch persbericht samengesteld uit een brei aan informatie. Als ik weer een tekstschrijver nodig heb, zal ik Hilda zeker weer inschakelen. Het was een hele plezierige samenwerking!"


17 mei 2011,
Sofia Grondman, sfgDesign

Hilda schrijft vanaf het prille begin bijdragen in de 12+ Bijbelrubriek van Oase Magazine, ons tijdschrift voor dagopeningen in het voortgezet onderwijs. De bedoeling van die rubriek is om Bijbelverhalen op zo'n manier te vertellen, dat ze toegankelijk zijn voor jongeren van nu. Geen gemakkelijke opgave, want er is tussen de Bijbelse tijd en nu een forse kloof te overbruggen. Hilda kan dat heel goed. Ze bedient zich van krachtige taal en weet meestal een interessante invalshoek te kiezen, waardoor het Bijbelse gebeuren transparant wordt en je er iets van het leven van nu in kunt herkennen. En als dat lukt, word je als lezer of luisteraar beslist geraakt.
Naast de Bijbelrubriek heeft Hilda verschillende verhalen geleverd voor het materiaal dat we voor de viering van de christelijke feesten aan abonnees meeleveren via de website.
Ik zou Hilda niet graag missen bij Oase Magazine. Ze behoort beslist bij de top 10 van vaste medewerkers.


9 augustus 2010,
Desire Brokerhof, Oase Media

Meer artikelen...